Menu

Møbelrestaurering

I vores arbejde med restaurering og møbelkonservering af kirkeinventar, museumsgenstande, gode ældre møbler og gamle familieklenodier, har vi samme grundholdning;  at det gælder om bevarelse af det historisk korrekte således at originalitet, patina og historie bevares for eftertiden.

Møbelrestaurering foregår altid efter efter gamle traditionelle tekniske løsninger. Vores store samlinger af forskelligt træsorter samt finer, sikrer et godt udgangspunkt for en god restaurering. 

Skader, løse samlinger, løs finer (tyskere) repareres og limes med den limtype (ofte hud- eller benlim) der var gængs i møblets samtid og traditionelle historiske overfladebehandlings metoder tages altid i korrekt anvendelse i henhold til møblets originale overfladebehandling. Vi samarbejder med andre konservatorer og specialister, der har specialer med forgyldning, intarsia, konservering af læder, maledeoverflader, træ o.lig. 

KLIK PÅ FOTO FOR STOR STØRRELSE.

Se mere på FACEBOOK - https://www.facebook.com/snedkeri.dk 

Renæssancen, Sen-empiren til nyklassicismen har vores store interesse.

Vi har stor viden og erfaring i stilarters forskellige behov for restaurering og møbelkonservering - lige fra renæssancen og frem til sen-empiren og nyklassicismen.

Foto: Ser man godt efter, kan den "lus" som er ved at blive tilpasset en skade på en kommodetop, på øverste billede, lige anes på fotoet her til venstre.

Overfladebehandlingen af kommoden, er en  schellakpolering. Det færdig resultat, vises på det nedereste billede. Kommoden har tilhørt herregården Constantinborg ved Århus.

Shellakpolering - en uddøende kunstart

Vi har en meget stor erfaring med polering med schellak også kaldet fransk polering eller shellakpolering med schellakpolitur. 

Teknikken blev introduceret og lært af af hos forskellige nu bortgåede snedkermestre. Bl.a. af Anton Jepsen, som var snedkermester og forfatter til flere bøger som for eksempel "Danske empiremøbler" og "Restaurering og håndpolering".

Interessen for schellakpolering og shellakpolitur og dets mange muligheder, startede i læretiden og det tog mange år førend resultatet var hæderligt og teknikken velbehersket.

Grundelementerne i en shellakpoleringen er filtreret politur med 99,9% ren sprit som også anvendes ved selve shellakpoleringen. Ydermere anvendes en smule pimpsten og vaselineolie. En overfladebehandling med shellakpolering, er en af verdens bedste og flotteste - men er også sart overfor påvirkninger af vand og alkohol.

KLIK PÅ FOTO FOR STOR STØRRELSE.Møbelsnedkeri.dk · Gl. Ryvej 12, Adslev · 8362 Hørning · Tlf. 86 12 77 88 · post@snedkeri.dk